به گزارش گروه رسانه ای ایران -گرا” معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به مشاهده چند مورد ابتلا به بیماری فاسیولا در برخی شهرهای گیلان ، گفت: این بیماری که از طریق آب آلوده به انگل فاسیولا وارد بدن انسان میشود، با رعایت نکات بهداشتی و ضد عفونی سبزیهای محلی قابل پیشگیری است.
دکتر سید محمود رضوانی با بیان اینکه این بیماری انگلی به صورت سرپایی و بدون نیاز به بستری در بیمارستان قابل درمان است، افزود: بیماران با مراجعه به موقع به پزشک و مصرف دارو درمان میشوند.
وی با اشاره به اینکه این بیماری همه ساله در شروع بهار و با افزایش آبهای سطحی در گیلان شایع میشود، اضافه کرد: فاسیولا بیشتر در شهر رشت و اطراف آن که مصرف نعناع وحشی زیاد است شایع است.
دکتر سید محمود رضوانی با تأکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی، افزود:، مصرف سبزیهای محلی و معطر نظیر خالیواش، چوچاق و خوراکیهایی که با آنها تهیه میشوند مانند درار و زیتون پرورده، نوشیدن روان آبها و آب رودخانهها قبل از جوشاندن، از راههای ورود انگل فاسیولا به بدن انسان است.
وی با تاکید بر اینکه باید سبزیهای محلی را به صورت خشک، جوشانده و یا ضد عفونی شده در سرکه سفید مصرف کرد، اضافه کرد: شهروندان سبزیجات مورد علاقه خود را در باغچه منزل یا گلدان پرورش دهند، از مدفوع دام به عنوان کود برای سبزیجات خود استفاده نکنند و پیش از مصرف درار، آن را ۷۲ ساعت در فریزر قرار دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین از دامداران خواست با توجه به توصیه سازمان دامپزشکی ، برای کم کردن تخم انگل فاسیولا در محیط زیست، دامهای کوچک و بزرگ خود را سالی ۲ بار درمان کنند.