به گزارش گروه رسانه ای ایران – گرا، مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گیلان در آیین رونمایی از این جامهای طلا گفت: جام کلورز در سال ۱۳۴۳ و جام عمارلو در سال ۱۳۴۸ توسط باستان شناسان ایرانی در رودبار کشف شده و مربوط به هزاره اول میلادی است.
ولی جهانی با بیان اینکه این جامها در موزه ملی ایران نگهداری میشود، افزود: به مناسبت روز موزهها اشیای باستانی ۱۱ استان از جمله گیلان به مدت یک هفته در استان برای بازدید علاقهمندان این آثار به نمایش گذاشته میشود.
میثم نواییان مدیر امور موزهای گیلان هم گفت: نقوش قلمزنی شده برروی این جامها نشان دهنده شرایط زندگی آن دوران است و در جام عمارلو نمادی از صور فلکی و نقوشی دیده میشود که در دیوارههای تخت جمشید است و در جام کلورز هم نمادهای از حصیر و درخت زندگی دیده میشود.
هزار و ۲۷۰ اثرملموس و غیرملموس از گیلان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است که جامهای کلورز و عمارلو هم از جمله این آثار است
در خبر دیگری،امروز در روز جهانی موزه چند تن از افسران برجسته ایران و چند کشور آسیایی از موزه جنگ جهانی دوم لاهیجان بازدید کردند.
موزه جنگ جهانی دوم ونگارد در شهر لاهیجان یکی از مهمترین اماکن دیدنی این شهر است که مسافران داخلی و گردشگران خارجی را جذب خود میکند.
این موزه در بخشهای مختلف خود اسناد، تصاویر و یادگارهای مربوط به کشورهای درگیر جنگ جهانی دوم و حتی اسناد مربوط به ایران در این دوره تاریخی را در معرض تماشای بازدیدکنندگان قرار داده است – از این رو در چندسال اخیر علاوه بر گردشگران عادی – شخصیتهای سیاسی، نظامی و سفرای چند کشور خارجی ضمن سفر به لاهیجان از این موزه بازدید کرده و از وجود چنین موزهای در ایران ابراز شگفتی کرده اند.
خیرا نیز موزه جنگ جهانی دوم ونگارد لاهیجان میزبان افسران برجسته نظامی از کشورهای هند، ترکیه، پاکستان و عراق بود که به همراه خانواده از این مکان بازدید کردند
ادر این رویداد که با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان گیلان برنامه ریزی شده بود، علاوه بر مهمانان خارجی، چندنفر از اعضای آکادمی نظامی دافوس ایران نیز حضور داشتند که ضمن بازدید از بخشهای مختلف موزه، از مجسمه یادبود «خرس سرباز ویتک» لهستان نیز رونمایی کردند
خرس ویتک یکی از سنبلهای جالب جنگ جهانی دوم بود که وقتی سربازان سپاه دوم لهستانی از اتحاد جماهیر شوروی وارد ایران شدند، این توله خرس از پسری در همدان خریداری و رسماً به عنوان سرباز لهستان ثبت نام شد. خرس ویتک متعاقباً به سرجوخه ارتقا درجه یافت و معروف است که در نبرد مونته کاسینو در ۱۹۴۴ برای توپخانه لهستان تیر جا به جا میکرد.
اما در این بازدید که همزمان با هشتادمین سالگرد نبرد مونت کاسینو برگزار شد – مهمانان موزه حین بحث در مورد تاریخ نبردهای محوری، از جمله نبرد نرماندی، به اهمیت صلح در نتیجه تجارب سهمگین تاریخ و جنگهای جهانی اشاره کردند، در پایان نیز هدایایی به رسم یادبود از جانب طرفین تقدیم شد./