وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد:

تمام معلمان باید شناسنامه علمی و اخلاقی داشته باشند

ایران 1444؛ وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه تمام معلمان باید از شناسنامه دقیق علمی و اخلاقی برخودار باشند گفت: در جذب نیروی انسانی باید حساسیت به خرج دهیم و صلاحیت و شایستگی‌ های حرفه‌ای معلمان و مدیران را مدنظر داشته باشیم تا مانع از بروز آسیب‌ های اجتماعی شویم.

به گزارش گروه رسانه ای ایران – گرا؛ علیرضا کاظمی در همایش کشوری آموزشی–توجیهی روسای ادارات مراکز و مدارس غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی که در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شد ضمن ابراز خرسندی از حضور در میان کارکنان و مدیران استانی این سازمان گفت: اتفاقات موثری در دوره اخیر در این معاونت افتاده است. همه ارکان نظام تعلیم و تربیت باید در مسیر و ارتقای وزارت آموزش و پرورش همت ویژه گمارند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان روایتی از امام حسین (ع) و نبی اکرم (ص) به موضوع اخلاق اشاره کرد و گفت: در همه جای دنیا اخلاق در حوزه‌ های مختلف قابل اعتنا و توجه است. در کشور ما و در مکتب اسلام چیزی فراتر از آن به اسم مکارم اخلاق داریم و برای رسیدن به این مهم باید پا روی نفس گذاشت و خودساخته بود.

وی با اشاره به اینکه تمرکز در این جلسه روی بازگشایی مدارس پروژه مهر است بیان کرد: راه‌اندازی قطار آموزش و پرورش برای ما یک اصل و اولویت است. بنابراین همه مکلفیم در این مسیر از دغدغه معلمان بکاهیم.

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات ما در آموزش و پرورش ساده انگاری است؛ بیان کرد: ساده‌ انگاری در بخش‌ های مدیریت، ساماندهی، کیفیت بخشی و حل معضلات تاثیر منفی می گذارد. از این رو در خصوص همه مسایل مطروحه نیاز به فکر و هم اندیشی فراوان وجود دارد.

به گفته کاظمی؛ ۴۴ سال است که آموزش و پرورش در سطوح برنامه ریزی‌ های کلان و اجرا از کوچک‌ انگاری و ساده‌ انگاری رنج می برد. این نظام از سیاست گرایی، سلیقه گرایی، بی‌ثبانی مدیریتی آسیب دیده است.

وی به استفاده از ظرفیت‌ های موجود و به کارگیری تمام توان در راستای سیاست‌ های آموزش و پرورش تاکید کرد و گفت: باید در این خصوص گام‌های جدی همراه با اولویت‌بندی برداشت.

کاظمی با اشاره به اینکه مدارس غیردولتی نیز در راه اعتلای نظام تعلیم و تربیت تلاش می‌کنند؛ گفت: انتظار می رود در این مدارس نیز همانند: دیگر مدارس کشور همان حساسیت در بازگشایی مدارس وجود داشته باشد.

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد که نباید هیچ کلاس درسی بدون معلم و هیچ دانش‌آموزی بدون کتاب باشد.

کاظمی ادامه داد: ضرورت دارد در فرآیند نظارت، برای تمامی اهداف، رویکرد های مناسب طراحی و تدوین شود.

وی با اشاره به اینکه مدارس غیردولتی هم فرصت است و هم تهدید؛ بیان کرد: فرصت از این منظر که اگر در چارچوب سیاست‌ های اتخاذ شده حرکت کنند بار بزرگی از نظام تعلیم و تربیت را بر خواهند داشت و در ارتقای نظام تعلیم و تربیت بسیار اثرگذار خواهند بود و اگر نظارت کافی روی مسایل تربیتی و آموزشی این مدارس نباشد بدون شک سبب بروز آسیب‌ های جدی خواهیم شد. بنابراین تلاش باید در به حداقل رساندن آسیب‌ ها و خطرات احتمالی در این حوزه باشد.

وزیر آموزش و پرورش به دو ماموریت مهم این معاونت اشاره کرد و گفت: اولین ماموریت در بخش مشارکت‌ های مردمی و مدرسه‌ داری است و دومین ماموریت مربوط به جذب مشارکت‌ ها در قالب شورا ها و بخش‌ های دیگر است.

وی به ساماندهی نیروی انسانی دراین حوزه اشاره کرد و گفت: معلمان و مدیران، کانون تحول مدارس هستند زیرا آنها راهبران نظام تعلیم و تربیت محسوب می‌شوند بنابراین باید نسبت به هدایت، کفایت، حمایت و نظارت دقت لازم شود.

وی افزود: ضرورت دارد در این حوزه و در جذب نیروی انسانی حساسیت به خرج دهیم و صلاحیت و شایستگی‌های حرفه‌ای معلمان و مدیران را مدنظر داشته باشیم تا مانع از بروز آسیب‌ های اجتماعی شویم.

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد تمام معلمان باید از شناسنامه دقیق علمی و اخلاقی برخودار باشند.

به گفته کاظمی؛ باید نسبت به معیشت معلمان توجه ویژه داشت تا این کاستی به نظام آموزشی کشور آسیبی وارد نکند.

کاظمی با تاکید بر اینکه هیچ گونه نگاهی تفکیکی به نظام تعلیم و تربیت را در هیچ جا نمی‌ پذیریم گفت: بنابراین تمام ارکان آموزش و پرورش باید در جهت ارتقای جایگاه تعلیم و تربیت اهتمام و تلاش ویژه داشته باشند.

وی به تدوین نظام مدیریتی دقیق اشاره کرد و افزود: با تدوین چنین برنامه‌ ای، مدیران هم از ثبات و صلاحیت‌ های لازم برخودار خواهند شد.

کاظمی بر اجرا و نظارت بر کیفیت و تحقق سند تحول بنیادین در مدارس غیر دولتی تاکید کرد و گفت: خوشحالم اعلام کنم که  طبق گزارش ارائه شده ۵۰ درصد مدارس غیردولتی، در راستای سند تحول بنیادین و مدارس تراز این سند هدف گذاری شده اند و می توان گفت این مهم ترین ماموریت معاونت است.

وی با تاکید بر سیاست گذاری و قانونگذاری در حوزه کمی و کیفی مدارس غیردولتی بیان کرد: نگاه و توجه ما در این حوزه باید توسعه در راستای سیاست‌ های دولت و سیاست کلان نظام آموزش و پرورش باشد و ضرورت دارد توسعه با رویکرد عدالت بخشی، کیفیت بخشی و مهارت آموزی مدنظر قرار گیرد.

وزیر آموزش و پرورش همچنین تاکید کرد: باید توسعه در مناطق محروم و نیازمند مورد توجه واقع شود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، وی به مشارکت‌ های مردمی در این معاونت اشاره کرد و افزود: مشارکت باید در همه زمینه‌ ها و در تمامی فرآیندهای تصمیم سازی و تصمیم‌گیری فعال تر شود./

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://i1444.ir/?p=11787

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

پیشنهاد ما:

آگهی و نیازمندیها